ОДНОСИ Србије и Бугарске су добри и иду узлазном путањом, а интензиван политички дијалог на свим нивоима власти показује да су обе земље једнако одлучне да развију сарадњу на свим пољима - то је данас поручила председница Народне скупштине Маја Гојковић, која се налази у званичној посети Бугарској.

Њен домаћин Румен Радев, шеф бугарске државе, указао је да је сусрет са председником Србије унео нови дух у односе двеју држава, као и да су Србија и Бугарска кренуле путем историјског помирења и разумевања. Он је нагласио да су односи двеју земаља, сарадња на политичком и економском плану, као и по питању националних мањина добар пример како треба да се развијају односи у региону.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Француски сенатор: Желимо Србију што пре да видимо у ЕУ

Он је подсетио да је у последње две године било 17 састанака на различитим нивоима власти, два председника, влада и парламената, што је донело резултате, који се огледају кроз повећање робне размене, која је достигла милијарду долара.

Према његовим речима, период бугарског председавања Саветом ЕУ донео је јасну европску перспективу и Србији, указујући да пут ка ЕУ захтева напоре и државе и друштва у целини.