Министар одбране Александар Вулин реаговао је на изјаве из Хрватске поводом говора председника Александра Вучића у недељу у Косовској Митровици.

"Земља која се поноси протеривањем 250.000 својих држављана и не може да разуме политику Александра Вучића која позива на мир. На дан Вучићевог говора у Косовској Митровици Хрватска је званично у присуству Мирка Норца, злочинца осуђеног за својеручно убиство ненаоружаних српских сељака, славила годишњицу Медачког џепа - дана када је заклано близу 100 српских цивила. Они који не могу да се одрекну усташтва не би смели да говоре о европским вредностима", рекао је Вулин.

Прочитајте још - ДАЧИЋ ПОРУЧИО КИТАРОВИЋ: Прво вратите Србе у Книн па онда причајте о Вучићу

"Наследницима усташа вредности антифашизма не могу да припадају. Хрватска политика као увреду прима сваког Србина који има храбрости да говори истину а када је тај Србин Вучић, онда не може да сакрије дубоке комплексе. Када видимо хистерију са којом хрватско руководство напада Вучића, знамо да је на добром путу", додао је он.

У КНИНУ СЕ ЗАСТАВА ХРВАТСКА ВИЈОРИЛА И ВИЈОРИЋЕ СЕ


Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић данас је, реагујући на изјаву Александра Вучића на Косову, рекла да се Хрватска застава вијорила у Книну и пре његовог говора и да ће се вијорити и убудуће.

Вучић је у обраћању народу на Косову и Метохији, између осталог, рекао да се "данас у Книну вијори хрватска шаховница које тамо никад није било", пренео је "Индекс".

Хрватска председница је рекла и да не види "зашто би Вучић требао наметати теме за Хрватску" јер, како је навела, "ми имамо своја питања, бавимо се Хрватском и путем у просперитет".