Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић прво нека одговори на питање како Хрвати данас чине већину у Книну, када је по попису из 1991-е године тамо живело 37.888 Срба и само 3.886 Хрвата, рекао је данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Прочитајте још:ХРВАТИ БЕСНИ ЗБОГ ВУЧИЋЕВИХ ИЗЈАВА: Замерају му што је помињао Милошевића и да су Срби гинули за Книн

Како је у реаговању на изјаву Грабар Китаровић рекао Дачић, двадесет година касније, после злочиначке акције Олуја, тамо живи 11.612 Хрвата и само 3.555 Срба.

"Шта је то ако није етничко чишћење? Вратите прво Србе у Книн, па онда причајте о српском председнику", поручио је шеф српске дипломатије.

У КНИНУ СЕ ЗАСТАВА ХРВАТСКЕ ВИЈОРИЛА И ВИЈОРИЋЕ СЕ


Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић данас је, реагујући на изјаву Александра Вучића на Косову, рекла да се Хрватска застава вијорила у Книну и пре његовог говора и да ће се вијорити и убудуће.

Вучић је у обраћању народу на Косову и Метохији, између осталог, рекао да се "данас у Книну вијори хрватска шаховница које тамо никад није било", пренео је "Индекс".

Хрватска председница је рекла и да не види "зашто би Вучић требао наметати теме за Хрватску" јер, како је навела, "ми имамо своја питања, бавимо се Хрватском и путем у просперитет".