Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је, поводом најава да би председник самопроглашеног Косова Хашим Тачи могао да посети општине на југу централне Србије, да ће МУП у том, али и сваком другом случају, увек поступати у складу са судским налозима.

Прочитајте још - Командант Кфора: Да смо реаговали, Вучићева посета би имала другачији исход

Упитан да ли ће Тачи, за којим је расписана потерница у Србији, бити ухапшен ако уђе на њену територију, Стефановић је рекао да је Србија земља владавине права.

"МУП ће увек поступати у складу са судским налозима", рекао је Стефоновић.

ПРЕМИЈЕРКА: НЕМА НАЈАВЕ ДА ЋЕ ТАЧИ ДОЋИ У ПРЕШЕВО

Премијерка Ана Брнабић изјавила је у понедељак да у Владу Србије није стигла било каква најава евентуалне посете председника тзв. Косова Хашима Тачија Прешеву, као и да да он мора прво да се обрати Влади Србије.

"Немамо никакве најаве. Прво ће морати да се обрати Влади Србије. Прво ћемо да погледамо шта ће да каже Влади Србије, па ћемо на основу тога одлучити", рекла је Брнабићева.

Она је додала да је Србија земља која може да обезбеди било коју посету јер је стабилна и има суверенитет који је стваран.

Прочитајте још - ТАЧИ РЕКАО ДА ЋЕ ГА ПОВЕСИ У ПРЕШЕВО: Јоханес Хан у среду у Стразбуру

"Влада ће моћи лако да уради шта год буде било потребно", рекла је премијерка Брнабић.

Према писању медија, Тачи ће са комесаром за проширење и суседску политику Европске уније Јоханесом Ханом у среду посетити општине на југу Србије у којима живе Албанци.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић у недељу је рекао да ни он нема информација о тој посети.