Председник скупштине самопроглашеног Косова Кадри Весељи поручио је председнику те тзв. државе Хашиму Тачију, дан уочи разговора у Бриселу, да су "суверенитет и територијални интегритет Косова принципи о којима се не може преговарати", наводи приштински портал "Експрес".


У обраћању на Петој конференцији амбасадора самопроглашеног Косова, Весељи је рекао да дијалог Београда и Приштине мора да се закључи, "јер Косово више не може да троши време и енергију на решавање проблема наслеђених из горке прошлости".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Весељи: Можда забранимо долазак Вучића; Стефановић: Не предузимај ништа против председника

"Међусобно признање Косова и Србије је једини пут у будућност. Као и пуно чланство Косова у УН, НАТО и ЕУ", истакао је Весељи, који тврди да "нема силе која може да промени нову реалност на Косову", пренето је у УНМИК-овом прегледу штампе.


ХАРАДИНАЈ АМБАСАДОРИМА: КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА

Премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај критиковао је дипломатске представнике те тзв. државе, који су на конференцији у Приштини тврдили да не добијају никакве инструкције Приштине и поручио им да су неспособни и да би требало да се заинтересују за, како је рекао, "своју државу".

"Данашњи медији су вам омогућили да пратите састанке владе. Зар вас није стид да тврдите да вам не шаљемо инструкције? Заинтересујте се за своју земљу, пратите ситуацију", поручио је Харадинај на састанку са приштинским дипломатама.

Поручио је да дијалог нема алтернативу и да Београд и Приштина треба да постигну споразум.

"Дијалог нема алтернативу. Ми смо искусили рат и изашли из њега. Требало би да постигнемо договор са Србијом, Косово са својим становништвом, Уставом, територијом, границама", рекао је Харадинај, а преноси УНМИК у свом прес клипингу.