Председник скупштине самопроглашеног Косова Кадри Весељи изјавио је да нове седнице парламента неће бити пре 13. септембра и да су посланици на добром путу да обезбеде консензус око платформе за дијалог са Београдом.


"Имали смо седницу Председништва, на добром смо путу, без обзира какве ћете изјаве чути. Обезбедићемо национални консензус, усвојићемо платформу којом ћемо се суочити са Србијом", рекао је Весељи после седнице.


Он је додао да би странке требало да се такмиче политичким и економским програмима и да та борба не би требало да укључује државу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Весељи: Можда забранимо долазак Вучића; Стефановић: Не предузимај ништа против председника


"Речник напада на странке за наводно антинационално деловање је неприхватљив, јер то није оно на чему можеш добити подршку и срушити власт", казао је Весељи.


Ванредна седница скупштине самопроглашеног Косова на којој је требало да буде донета резолуција којом се забрањује да део преговарачког процеса Београда и Приштине у Бриселу буде размена територија и измена границе Косова ни овог пута није почела због недостатка кворума.


Резолуција има за циљ да председнику тзв. државе Косово Хашиму Тачију онемогући да у финалном делу преговора о нормализацији односа Београда и Приштине предложи и размену територија, односно редефинисање граница.