Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да мисли да тренутно ништа конкретно "није на столу" када је реч о дијалогу Београда и Приштине, осим тога да компромис мора да постоји.

"Ја не бих улазила у то шта је на столу. Ја мислим да у овом тренутку ништа конкретно није на столу. Само то да морамо да имамо компромис", рекла је Брнабић за телевизију Алџазира.

Премијерка је рекла да не зна да ли ће до решења Косова брзо доћи, јер то зависи од много фактора.

"Мени је драго што они (Европска унија) очекују брзо решење. Ја бих волела да то решење дође сутра. Ја бих волела зато што ја мислим да замрзнути конфликт Србији не доноси нашта. Ја бих волела, а да ли ће се то десити, ја то не знам", рекла је Брнабић.

На питање да ли би разграничење са Албанцима значило да ће Срби који живе јужно од Ибра остати на Косову, Брнабић је рекла да не зна.

"Не знам, ја не знам. Не могу да причам о томе. Све што је компромис долази у обзир, али мора да буде компромис", рекла је премијерка.

Прочитајте још - Брнабић: Спремност Србије за компромис о Косову није слабост

Упитана о коментарима опозиције да се у Србији не разговара о бриселским преговорима о косовском проблему и да ни грађани ни парламент не знају о чему се преговара, Брнабић је питала "о чему би се разговарало са грађаним и у парламенту".

"Шта бисмо ми представили грађанима и у парламенту? Шта би председник (Александар) Вучић представио? Озбиљни државници изађу пред грађане и Скупштину када има нешто конкретно... Када будемо имали конкретно решење ја сам сигурна да ће председник изаћи пред грађане и Скупштину и представити решење које је можда могуће и тражити ту подршку", рекла је Брнабић.

Она је казала да нико неће сам одлучити о томе шта ће се дешавати, нити доћи до коначног решења.

"Очекујем да ће и грађани стати иза председника, да бисмо тај замрзннути конфликт оставити иза себе", рекла је премијерка.

БРНАБИЋ О ПРЕПИСЦИ С ЈЕРЕМИЋЕМ: НИСАМ КОРУМПИРАНА

Премијерка Србије Ана Брнабић осврнула се у интервјуу за "Ал Џазира Балканс" на Твитер преписку са Вуком Јеремићем, који ју је оптужио за непотизам, истакавши да она није корумпирана и да код ње нема непотизма.

"Ја нисам корумпирана, ја немам непотизам. Мој брат ради свој посао, који је радио и пре него што сам ја постала и министар и премијер", рекла је Брнабић.

Упитана зашто је ушла у полемику са Јеремићем, који ју је оптужио за непотизам и поручио да ће завршити у затвору, Брнабић је рекла:

"Није поручио, он је обећао. То најбоље говори о владавини права коју они обећавају, не Вук Јеремић, него Савез за Србију. То је та владавина права да људи прете, обећавају, не само да ћу ја завршити у затвору, него мој брат, породица, без икаквог доказа. Они већ пресудили, то је оно што су они у свом програму понудили грађанима", рекла је Брнабић.

Прочитајте још - Погледајте како је Ана Брнабић одговорила на прозивке Вука Јеремића

Напомиње да је у полемику са Јеремићем ушла јер је оптужио њеног брата за корупцију и нагласила да њен брат ради у мултинационалној фирми, чији није ни власник ни сувласник, већ један од запослених.

Та фирма, како је навела, листована је на међународним берзама, а у Србији запошљава 500 људи.

На питање да ли би требало да нека инсититуција попут Агенције за борбу против корупције испита да ли је компанија "Асеко" привилегована јер је она премијер, премијерка је рекла да се нада и да очекује да "неко регује", да тужилаштво реагује.