БЕЧ - Европски комесар за преговоре о приступању Јоханес Хан каже да свако решење на Балкану мора да допринесе већој стабилност региона.

Он је у Бечу, уочи неформалног министарског састанка,поручио да је на Западном Балкану дошло до позитивне динамике у решавању отворених питања укључујучи и ”спор између Србије и Косова”.

Хан је оценио да је доношење нове Стратегије о проширењу на Западни Балкан у фебруару ове године отворило позитивну динамуку у региону. Он је као примере навео решавање спора око имена између Грчке и Македоније као и договор о разграничењу између Црне Горе и Косова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Хан: Западни Балкан да се добро припреми за приступање ЕУ

”Такође постоји и нова динамика у решавању спора између Србије и Косова”, поручио је Хан. Напоменуо је да иако напредак у дијалогу Београда и Приштине постоји још је рано говорити о детаљима.

Претходно Хан је на твитеру написао: "На лидерима Србије и Косова је да нађу решење за две земље. Напредак постоји, али је још рано говорити о детаљима. Јасно је да свако решење мора да допринесе миру и стабилности у региону Западног Балкана", стоји на Твитер налогу европског комесара.