Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је за разграничење, јер сматра да се "Велика Албанија" може зауставити само на тај начин.

Одговарајући на новинарско питање да ли подржава "корекцију границе" или не, министар Вулин је истакао да је он за разграничење.

"Ја сам за разграничење. Ако мене питате, ја ту немам никакву дилему. ''Велика Албанија'' може да се заустави само на тај начин, никако другачије", нагласио је Вулин, истичући да разграничење зауставља ширење "Велике Албаније".

Упитан да прокоментарише који сигнал Србија треба да следи када је реч о "територијалним корекцијама" - амерички или европски, имајући у виду изречене ставове Ангеле Меркел и Трамповог саветника Болтона, Вулин каже да Србија треба да следи свој сигнал.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вулин: Где год одлучује Србија неће бити сукоба

"Ми треба да следимо свој сигнал, оно што је добро за српски народ, оно што је добро за Србе. Ја сам веома задовољан због тога што америчка администрација очигледно разуме реалност и схватила је да мешање није пут, и разуме да је одржив једино договор који се постигне између оних који ће живети овде, а ми ћемо живети овде и у наредним вековима", рекао је он.

Према његовим речима, свако наметнуто решење, свако решење које се намеће силом, није одрживо решење и пре или касније ће изазвати сукобе, ратове и поделе.

"Ако се ми договоримо, ако нађемо договор, а велике силе прихвате то, онда већ говори о томе да решење може да буде одрживо и да идемо ка стабилности Балкана, што је нешто што нисмо доживели у протеклим вековима", нагласио је Вулин.