СРПСКИ покрет обнове Вука Драшковића исељен је из седишта у Кнез Михаиловој 48, чиме је процесом реституције простор у срцу Београда враћен старим власницима - сазнају "Новости".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Власници "избацују" Драшковића

Према нашим информацијама, СПО је остао без великог дела квадрата где је био смештен око 25 година, а задржао је само кабинет лидера и још неколико канцеларија. За овај део зграде, засада, нико није поднео захтев за враћање имовине.

У објекту где су "вуковци" годинама били домаћини, сада ће, незванично сазнајемо, бити просторије и ресторан издавачке куће "Лагуна". Потомци старог власника Душана Танасковића одлучили су да имовину враћену реституцијом после судског процеса продају предузећу "Звезда" које је затим отишло у стечај. Тиме је власник ексклузивног простора у центру престонице постала дрогерија "Лили", посланика Младена Грујића, који је поверилац пропалог предузећа, а он га је затим дао у закуп "Лагуни".

После исељења из већег дела просторија СПО је остао без степеништа, али и купатила.

- Испоставило се да степенице припадају новим власницима, па нисмо имали прилаз канцеларијама. Такође, немамо ни мокри чвор - каже наш саговорних близак СПО. - Ипак, били су коректни, па су нам оставили степениште, а они ће изградити нови прилаз, док ћемо ми једну од канцеларија претворити у тоалет. Сада смо остали у малом делу просторија, али верујемо да ће се ускоро појавити наследници старих власника који ће тражити и овај део зграде.

Између дела који је задржао СПО и нових комшија већ је постављен преградни зид, што је и био почетак реновирања дела зграде у Кнез Михајловој 48. Партија Драшковића ову зграду користи од деведесетих година када ју је добио од Скупштине града Београда.