БЕОГРАД - Министар финансија у Влади Србије, Душан Вујовић, одлучио је да се повуче са те функције и о томе је обавестио председницу Владе, Ану Брнабић, саопштено је јутрос из њеног кабинета и наводи се да су разлози за повлачење министра Вујовића личне природе.

Како се истиче, министар Вујовић је навео је да су у време његовог мандата остварени значајни резултати у вези са макроекономском стабилизацијом, фискалном консолидацијом и структурним реформама.

"Признања угледних домаћих и иностраних међународних финансијских институција потврда су тих резултата", наводи се у писму.

У саопштењу се наводи да је Брнабић захвална Душану Вујовићу на досадашњој сарадњи, посвећености циљевима Владе и постигнутим резултатима у ресору који је водио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Министар Вујовић поднео оставку; Мали преузима финансије?

Премијерка ће према процедури, доставити писано обавештење председници Народне скупштине.

Оставка Вујовића биће верификована на првој наредној седници Народне скупштине, а до тада ће функцију министра финансија обављати Душан Вујовић.

Вујовић је био министар привреде у Влади Александра Вучића у периоду од 27. априла до 4. августа 2014. године, а након тога, именован је за министра финансија, такође у Влади Александра Вучића, и ту функцију обавл?ао је до августа 2016.

На месту министра финансија био је и у мандату од августа 2016. до јуна 2017. године, као и у мандату Владе Ане Брнабић од јуна прошле године до данас.