ЗАХТЕВ Српског покрета обнове за одлагање принудног исељења из просторија у Кнез Михаиловој 48 у Београду, упућен извршитељу, усвојен је, и извршење је до даљег одложено, потврдио је, за "Новости", директор СПО Александар Цветковић.


Извршење, које је било заказано за сутра, на дан дочека српске Нове године, изазвало је велику пажњу јавности. СПО је добио налог да се исели из дела зграде коју је користио више од две деценије, пошто је зграда враћена у поступку реституције, а затим и продата. Нови власник је предузеће "Лили", народног посланика Младена Грујића.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Vuka Draškovića iseljavaju za doček srpske Nove godine


Зграда у Кнез Михаиловој 48 простирала се пре национализације на две парцеле. Власник прве био је Душан Танасковић, чији су наследници лане правоснажно добили повраћај имовине. Над другим делом власништво су имали Милица Богдановић и Војислав и Милица Ђорђевић, који нису имали наследнике. Потомци Танасковића продали су враћену имовину трговинском предузећу "Звезда", које је отишло у стечај, па је власник постао стечајни поверилац, тј. "Лили".