Људи могу да причају ово или оно, али ми видимо колико се председник Србије Александар Вучић бори да сачува Косово и Метохију, поручио је данас патријарх српски Иринеј на литургији, коју је служио у Бањалуци, поводом Дана Републике Српске.


Благодаримо Господу што нам је подарио човека који се лавовски бори за српски народ, а посебно за мученичко и страдално Косово и Метохију, рекао је патријарх Иринеј.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЖИВО РЕПУБЛИКА СРПСКА СЛАВИ 26. РОЂЕНДАН: Додик: Ускоро доносимо нови Устав; Вулин: Србија чува РС; (ФОТО/ВИДЕО)

"Људи могу да причају ово или оно, али ми видимо колико се он са својим сарадницима бори да сачува тај најсветији део наше земље, Косово и Метохију, тај наш Јерусалим, ту нашу Палестину, ту нашу свету земљу са оним светињама бројним, великим и славним, на Косову и Метохији", рекао је патријарх и додао да и народна пословица каже да прегаоцу Бог даје махове ( воља, крепост, решеност..).

Надамо се и молимо се Господу, додао је патријарх српски, да председнику Републике Србије да "снаге и моћи да се одупре силним ветровима нашега времена, са надом и вером и уз помоћ божју да нас Господ неће оставити".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХРИСТОС СЕ РОДИ: Божићна литургија у Храму Светог Саве; Иринеј: Да овај Божић донесе мир и слогу: Председник честитао Божић верницима и свештенству (ФОТО)

Патријарх је такође захвалио богу што је Републици Срској дао човека, Милорада Додика, који, како је рекао, мудро води свој народ и лавовски се бори да сачува Републику Српску.

"Срби знају шта је држава, јер су је увек имали и умеју да поштују државу и док то будемо следили тако - историју и културу нашу, као што рекох, опстаћемо, одолећемо свим непријатељима и искушењима нашега времена", закључио је патријарх српски.