Председник Србије Томислав Николић састао се са престолонаследником Абу Дабија шеиком Мохамедом бин Заједом Ал-Нахјаном, који му је пожелео добродошлицу, као свом великом пријатељу.


Николић је на састанку у Абу Дабију истакао да му је велико задовољство што је шеик прихватио одликовање, и да му је част што је дошао у пријатељску земљу, у УАЕ, у своју последњу посету.


Председник Србије се захвалио престолонаследнику Абу Дабија што је допринео да односи Србије и УАЕ буду веома интензивни у свим областима.


Бин Зајед је нагласио да му је веома драго што је председник Србије Томислав Николић дошао у посету, присетио се њиховог првог сусрета и утиска који је на њега оставио председник Николић, као и Србија и њен народ, а управо је то довело да њихови односи буду овакви какви су сада - пријатељски.


"Имамо здраве и јаке основе за сарадњу и заједно ћемо их градити. Срећан сам што сам упознао некога као што сте ви и што сам имао прилику да успоставим добре односе са вашом земљом. Свет се мења и на крају се све своди на пријатељство", истакао је шеик Нахјан.


Николоћ је узвратио констатацијом да је данас све мање искрености и да је важно неговати искрена пријатељства.


"Хвала вам на свему што сте учинили за Србију и на напорима које сте уложили да превазиђемо економску кризу у којој смо се налазили," подвукао је председник Николић, наводи се у саопштењу Прес службе председниак Републике.


"Изградили смо мост између наших земаља, ви треба да наставите да градите са нама нове мостове, ви сте учинили много тога за односе наше две земље," навео је престолонаследник Абу Дабија.