СУКОБИ у опозицији око тога ко је прави а ко лажни борац против владајућег режима резултирали су у уторак и првом пријавом полицији за претње. Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић обавестио је полицију да га је председник ЛДП-а Чедомир Јовановић позвао телефоном у 10.04 и да му је, уз "најстрашније увреде и псовке", упутио и претње.

Из ЛДП-а су узвратили да Веселиновић обмањује јавност причама о претњама које су му наводно упућене и да лажима покушава да оправда циљ састанка који је заказао заједно са "Дверима" и сличним десничарским покретима.

Веселиновић, пак, за "Новости" тврди да га је срамота и да понови речи које му је Јовановић изговорио:

- Питао ме је како је могуће да он није позван на састанак представника опозиционих странака и покрета. Уследиле су увреде и отворена претња: "Видећеш шта ће ти се догодити уколико још једном поменеш ЛДП."

Он тврди да је позив на састанак опозиције о условима одржавања председничких избора упућен свима који не подржавају, ни директно ни индиректно, актуелни режим. Позив нису добили ЛДП, ЛСВ, СРС и ДСС, али јесу Санда Рашковић Ивић и лидер "Двери" Бошко Обрадовић.

У ЛДП-у су потврдили да је Јовановић у уторак позвао Веселиновића и рекао му да неће дозволити ни њему, као што није дозволио ни Шешељу, Дачићу, Коштуници и различитим аналитичарима, да црта мете на челу ЛДП-а:

- Веселиновићу, који је променио више партија него што има година, неће помоћи позивање ни на полицију, ни на три Стефановића ако мисли да ће нас на тај начин натерати на компромис којим се продаје будућност земље. Желимо да разговарамо са странкама које се залажу са искрену европску оријентацију земље, али нећемо са савезницима покрета "Двери" и сличних фашистичких организација.

ОБРАДОВИЋ: НЕРВОЗА ЈОВАНОВИЋА

ЛИДЕР "Двери" Бошко Обрадовић каже, за "Новости", да га не изненађује "нервоза Јовановића" и да не искључује могућност да буде још испада из табора либерала:

- Јовановић и ЛДП су годинама у политичком проблему, јер нису ушли у власт, а у опозиционим круговима су дискредитовани због кокетирања с влашћу.