Премијер Србије Александар Вучић оценио је данас да се показало да је био у праву када је тврдио да протест Иницијативе "Не (да)вимо Београд" није организован због, како се изразио, рушења "три нелегалне бараке" у београдској четврти Савамала, него да је од почетка био усмерен против њега.

"Позивам оне који су улагали новац (у организацију протеста) да уложе више, шест пута више, јер ово није довољно. Ово је мало, шира су моја леђа, нека уложе више да би више пара остало у Србији. То на крају заврши у (тржним центрима) Делта ситију и Ушћу, како год окренете, и то добро дође. Ми то прикупимо и можемо да уложимо у повећање плата и пензија... Они нека руше а ми ћемо да градимо... Иначе сам фасциниран њиховом снагом", рекао је Вучић.

Коментаришући јучерашњи протест у Београду, шести који су организовали грађани незадовољни због рушења у Савамали, Вучић је оценио да је посебно задовољан јер се показало да је он од почетка био у праву када је говорио да нема никакве везе с рушењем незаконито изграђених објеката.

"Ја сам то знао и, као што видите, насмејан то пратим. То је њихово демократско право", рекао је Вучић новинарима после отварања турске фабрике Тибет мода код Ћуприје и додао да то показује демократско лице Србије због чега је задовољан.