Лидер СРС Војислав Шешељ рекао је на митингу те партије, који је завршен око 13 сати, да ће се залагати за интеграцију са Русијом. Митингу је присуствовало око 3.000 људи, а са разгласа су се чуле крајишке песме, а људи су носили заставе и транспаренте са ликом Војислава Шешеља.

На митингу је наступао и народни певач Ера Ојданић. Велики број полицијаца је био на Тргу и око њега, док један припадника реда обезбеђивао Улицу кнеза Милоша, где су чували зграде Владе Србије и амбасада.

11:55 - ВЕЛИКИ БРОЈ ПОЛИЦАЈАЦА

Велики број полицајаца примећен је у центру града12:15 - И ''ПУТИН'' НА МИТИНГУ

Неколико бакљи је запаљено, док је неко понео и транспарент на коме је председник Русије Владимир Путин са шајкачом.

12:24 - ШЕШЕЉ НА БИНИ

На бину је стигао и лидер СРС Војислав Шешељ, који би требало сваког тренутка да се обрати присутнима12:31 - МИТИНГ, ПА ШЕТЊА

После митинга СРС следи шетња градом - од Трга Републике колона ће кренути ка Скупштини Србије, Правном факултету, Славији, Теразијама, а онда се враћају на Трг Републике.

12:41 - ''РАСТУРИО САМ ХАШКИ ТРИБУНАЛ''

"Браћо Срби и сестре Српкиње, српски радикали и српски четници. Данас могу да вам поднесем извештај: растурио сам Хашки трибунал! Мене избацише и схевенингенског затвора, а тамо су многи Срби у ланцима... Само за Србе су резервисане казне од 20 година до доживотне. Схевенинген је место велике патње и тамо је оно најбоље што је Србија имала деведесетих'', рекао је Шешељ, поновивши још једном критишки став према актуелној власти.

12:52 - ''СХЕВЕНИНГЕН ЈЕ МЕСТО ВЕЛИКЕ ПАТЊЕ''

Шешељ је навео да се суди "српским генералима и официрима који су бранили отаџбину".

''Схевенинген је место велике патње. Ниједан Хрват није осуђен, сви Шиптари су ослобођени, муслимани осуђивани на годину-две, а само Србима драконске казне''', казао је Шешељ на митингу.

13:55 - ХОЋЕМО РУСИЈУ, НЕЋЕМО ЕУ

Шешеља је позвао на консолидацију и јачање те странке како би се, како је рекао, новим економским и социјалним програмом на следећим изборима освојила власт.

Према његовим речима, наредних дана и месеци функционери те странке обилазиће месне и општинске одборе с намером да поврате разочарано чланство.

"Морамо имати јасан правац хоћемо ли на Запад или на Исток", рекао је Шешељ и додао да су западне земље више пута бомбардовале и извршиле геноцид над српским становништвом, док је Исток само помагао Србији и њеном народу.

Зато, додао је, СРС жели да се што пре интегрише са Русијом и њеним савезницима, а нећемо у ЕУ, али ни сукоб са њом.

"Хоћемо економску сарадњу на равноправним основама а не да нас понижавају", рекао је лидер СРС.

14:26 - РАДИКАЛИ ТОКОМ ШЕТЊЕ БЛОКИРАЛИ САОБРАЋАЈ У ГРАДУ

Колона људи, која је после митинга радикала кренула у шетњу градом, зауставила је саобраћај на свим прилазима Славији, Немањиној улици, Улици краља Милана, Зеленом венцу и у Улици кнеза Милоша.

14:32 - СВЕ ЈЕ ПРОШЛО БЕЗ ИНЦИДЕНТА

Скуп и шетња су завршени и прошли су без инцидента.