СТРАНКА „Ниједан од понуђених одговора“ неће се наћи на листићу на парламентарним изборима, јер није скупила довољно потписа, одлучено је у недељу на седници РИК. Ово је прва партија којој је одбијена кандидатура за изборе.

За сада је потврђено 14 листа - коалиције око СНС и социјалиста, затим ДСС, ЛДП, ДС, партије око НДС, СРС, УРС, Двери, Трећа Србија, Црногорска партија, Листа националних заједница, СДА и СВМ.

Службеници РИК још чекају Руску странку, Коалицију грађана свих народа и народности, „Доста је било“ Саше Радуловића, „Патриотски фронт“ Борислава Пелевића и ПДП да прикупе још потписа и исправе недостатке у документацији. Како ће дефинитивно изгледати понуда за бираче знаће се петог марта, до када се мора комплетирати списак учесника.

Током викенда НОПО се жалио што им РИК није дао додатни рок од 48 сати за допуну потписа, али је РИК одбио приговор, јер НОПО није предао 10.000 потписа, већ 8.778.

- Подносилац листе имао је довољно времена да од 3. до 28. фебруара прикупи довољан број потписа, што није учинио, и то показује да од скоро седам милиона бирача у Србији није било довољно оних који су желели да подрже ту листу - објашњавају у РИК.

Са друге стране, Никола Тулимировић (НОПО) објашњава за „Новости“ да према Закону о избору народних посланика није могуће одбити листу, а не дати партији још 48 сати рока за допуну документације:

- Нисмо добили још два дана. Очигледно је да неко жели да не идемо на изборе.


ФАЛИЛЕ И ЖЕНЕ

МАЛЕ странке које су последњег дана донеле документацију имале су много пропуста. На пример, фалило им је од 300 до 1.100 потписа по листи, недостајали су им изводи из матичних књига за кандидате, није било довољно жена на листама... Највише пропуста направила је листа „Доста је било“ Саше Радуловића.