БЕОГРАД - Први потпредседник владе Алексдандар Вучић поручио је данас да је циљ Србије да посао око приступања ЕУ заврши до 2018. године, а да очекује да ће 2020. Србија постати пуноправни члан Уније.

"Наш циљ је да све што је до нас завршимо до 2018., а онда није више на нама да ли ћемо у ЕУ бити примљени 2020", рекао је Вучић новинарима у Влади Србије.

Оценивши да је у уторак, када ће бити одржана прва међувладина конференција у Бриселу, важан и велики дан за Србију, Вучић је рекао да ће на данашњој седници владе морати да се усагласе нека питања у вези са преговарачким оквиром Србије, како би влада једногласно изашла пред партнере у Бриселу.

Он је навео да се то пре свега односи на поглавље 35, посвећено Косову али не само на то поглавље и да је међу тим питањима и изјашњавање грађана о приступању ЕУ на референдуму који би могао да буде одржан 2019. године.

Говорећи о преговарачком оквиру Вучић је рекао да се још не зна тачно како ће изгледати поглавље 35, рекавши да неке ствари могу да искрсну и да неће све бити лако. Вучић је потврдио да ће у делегацији Србије сутра бити и министар без портфеља задужен за европске интерграције Бранко Руижић.

На питање да ли ће Ружић остати министар у Влади Србије, Вучић је рекао да се на бави спекулацијама.

Питањем избора бавићу се за неколико дана


Вучић је изјавио да ће се за неколико дана бавити питањем ванредних парламентарних избора, будући да је пред Србијом сутра важан дан у Бриселу и да се свакодневно суочава са проблемима које је потребно решавати.

"Обавили смо велики посао, гледамо у будућност и заиста смо у потпуности концентрисани на оно што ће се сутра дешавати у Бриселу и на проблеме са којима се суочавамо у земљи. Имамо данас Социјално-економски савет, морамо да разматрамо како да решимо питање закона о раду, стечају и приватизацији", рекао је Вучић новинарима у Влади Србије.

Упитан да прокоментарише спекулације медија о томе да ли ће ванредних парламентарних избора бити или не, Вучић је рекао да се не бави спекулацијама и да их не подноси, те да ће се тим питањем бавити за неколико дана.