СЕДНИЦА Народне скупштине на којој ће министарски кабинет бити званично реконструисан биће заказана највероватније за 20. или 21. август. То је у суботу потврдио и први потпредседник Владе Александар Вучић, додавши да се о том термину седнице већ консултовао и са председником парламента Небојшом Стефановићем.

Ако овај „ред вожње“ не буде промењен, нови министри би заклетву могли да положе у петак 23. августа. Јер, седнице ће трајата најмање три дана, пошто је готово извесно да ће доћи до прекомпоновања ресора, што значи да ће морати да се мењају закони о Влади и министарствима. Иначе, премијер Ивица Дачић је у суботу рекао да ће, уколико се ресори буду делили као што је предложено, Влада имати више чланова него сада.

С обзиром на то да садашњи актуелни министарски тим у парламенту има подршку 144 посланика, обезбеђивање неопходне апсолутне већине за избор нових министара неће бити проблем. Јер, и у случају изласка регионалиста из коалиције власт ће имати на располагању 128 посланика. Прошлог јула за нови тим у Немањиној 11 гласало је 142 посланика, против је било 72 представника опозиције, док 26 парламентараца у том тренутку није било у сали.