ВЛАДА Србије и све институције наше земље морају да предузму све што је у њиховој моћи да се заштите безбедност и права наших грађана на КиМ. Истовремено, позивам грађане из јужне српске покрајине да не одговарају на провокације.

Председник Србије Томислав Николић ову поруку пренео је у четвртак политичким лидерима Срба са севера КиМ, коју су се састали са њим у згради Председништва.

Николић их је обавестио да се при решавању проблема КиМ мора постићи консензус свих релевантних политичких фактора у држави и да ће тај разговор организовати у што краћем року. Он је саговорницима показао део докумената о преговорима Београда и Приштине и обећао им да ће убудуће Срби са Космета бити укључени у све разговоре, али нико није желео да каже шта је видео.

- Очекујемо јаснију политику Београда према Косову. Ускоро ћемо добити сва документа о преговорима са Приштином, да бисмо знали шта је све договорено. Данас нас је, рецимо, Еулекс позвао да узмемо регистарске таблице на којима пише КС и РКС, иако је Борко Стеафановић говорио да то не морамо - рекао је Драгиша Миловић, председник општине Звечан.

За столом су били и челници општина Косовска Митровица, Зубин Поток и Лепосавић - Крстимир Пантић, Славиша Ристић, Бранко Нинић, као и Раденко Недељковић, начелник Косовскомитровачког округа.