СКУПШТИНА Србије наставила је у четвртак рад посланичким питањима, а затим и расправом о Закону против дискриминације.
Заменика шефа посланичке групе НС Мирослава Маркићевића занимало је да ли је тачно да је Министарство културе дало 350.000 динара из буджета за сајт хомосексуалне организације “Квирија”.

Посланик ЛДП Слободан Мараш тражио је одговор како је Министарство спољних послова утицало да се случај Миладина Ковачевића прогласи државном тајном, али и како је могуће да НИС, који се налазио на 20. месту најуспешнијих предузећа Европе, одједном постане “губитник”. Шефу посланичке групе ДСС Милошу Алигрудићу било је нелогично зашто Скупштина још није видела владин пакет мера за ублажавање кризе.
Председник СНС Томислав Николић питао је да ли ће гувернер Народне банке Радован Јелашић да одговара, јер је за очување курса динара потрошио више од милијарде евра девизних резерви и да ли је тачно да Влада припрема масовно отварање народних кухиња, што значи масовну беду и сиромаштво.
Гордана Поп-Лазић, из редова СРС, питала је ко даје право премијеру Мирку Цветковићу да каже да ће Србија повући контратужбу против Хрватске, ако суседи повуку тужбу против нас.
Иначе, посланици СРС поделили су у четвртак плакате са ласцивним фотографијама председника хомосексуалне организације “Квирија центар” Бобана Стојановића. На памфлетима се наводи да се на најгори могући начин блати Српска православна црква.
И остали посланици опозиције, осим ЛДП, у четвртак су покушавали да укажу колико је закон лош, док је владајућа већина истицала његов значај на путу Србије ка Европи.

ЧАНКУ СЕ ВИШЕ НЕ ИГРА
НЕНАДА Чанка, председника ЛСВ, у четвртак није било у Скупштини Србије. А, ни у кући “Великог Брата”. О томе, његов заменик Бојан Костреш каже:
- Чанак је у Београду. Није у Скупштини, јер има неке друге обавезе. Не знам хоће ли се враћати у шоу. Стекао сам утисак да неће. Иако би га “Емоушн” вратио назад, чини ми се да је Чанку доста и да му такве игре више неће падати на ум.