СИРОМАШНИ родитељи из Индонезије већ осам месеци “доје” бебу кафом уместо млеком јер не могу да га приуште. Девојчица има 14 месеци и сваког дана попије око литар и по напитка.


Прочитајте још: Отац не разликује близанце: Ево како је решио проблем


Мала Хадиџа упркос томе нормално расте и нема здравствених проблема. Родитељи тврде да нису имали избора иако су знали да не би требало да беби дају кофеин. Што је још чудније мајка каже да њена ћерка неће да спава без кафе!? Наводно се толико навикла да је тражи више пута дневно, а постаје нервозна и “вилени” ако не добије омиљени напитак пред спавање.


Прочитајте још: Пар тужио клинику за оплодњу јер су добили дете друге расе (ВИДЕО)


Муж и жена зарађују по 140 динара дневно као најамници на плантажи кокоса што једва покрива основне трошкове. Кажу да им остаје пара једино за најјлошиију “копи тубрук” кафу коју кувају са шећером.

Након што је ова вест одјекнула у Индонезији званичници регионалног Министарства здравља на острву Сулавези донели су породици млеко и колачиће прикладне бебином узрасту и саветовали родитеље да јој више не дају кафу јер кофеин и шећер који додају могу озбиљно да јој науде.

Поред ризика од неухрањености родитеље су упозорили на опасност давања стимуланса малој деци испод пет година, да би они крају признали како девојчица ипак не спава тако добро, већ да се понекад сама игра до дубоко у ноћ.

(odditycentral.com)