Пар из Њу Џерсија платио је 500.000 долара Институту за репродуктивну медицину и науку у Сент Барнабасу како би добили дете, преноси 24sata.hr. Али, након што се жена у јулу 2013. породила, пар је остао у шоку.

Наиме, пар белаца се збунио након што је њихова ћерка развила азијатска обележја. Потом су урадили ДНК тест и сазнали да девојчица није у биолошком сродству са оцем.

Пар се тада развео, а као разлог прекида наводи се трауматично откриће.

Како се наводи, пар је тужио клинику за плодност због сумње да је помешала сперму другог донора са узорцима жене.

Пар жели да сазна идентитет биолошког оца њиховог детета, а осим тога и да сазнају да ли је очева сперма коришћена у другим случајевима и да ли је он можда биолошки отац некоме, а да ни не зна.

Прочитајте још - Купила сперму "на црно" за 30 евра

- Волео бих да будем укључен у њихове животе. Мислим да, као дете, желите да знате ко сте и одакле сте дошли. И, верујем да сам врло добар човек. Волео бих да знају ко сам ја, као особа, да сазнају о мени онолико колико сам ја научио о својим родитељима - рекао је мушкарац.

Судија из округа Есакс наредио је клиници крајем августа да преда списак донора сперме. Међутим, клиника се на суђењу бранила на основу приватности пацијената, али је судија рекао да не морају да објаве имена и адресе свих даваоца, већ само човека чију су сперму користили за оплодњу.

Како је у тужби анведено, девојчица је наследила генетски поремећај у крви који је у вези са југоисточном Азијом, а који не носи ниједан од родитеља.