Магазин "Тајм" објавио је листу најутицајнијих људи за 2019. годину. Поред личности на које смо навикли да заузимају овакве позиције, ове године своје место на листи заузео младић познат јавности као Ниња.

Момак који се прославио тако што је регуларно почео да стримује игру из свог подрума 2017. године данас стоји на листи 100 најутицајнијих људи на свету поред Доналда Трампа, папе Фрање, Емилије Кларк, Тејлор Свифт и других.

Ниња, чије је право име Тајлер Блевинс је интернет звезда и гејмер који се прославио стримујући игрицу "Фортните". Најпростије речено, овај 27-годишњи младић месечно зарађује пола милиона долара тако што игра игрицу у својој соби, а остали га гледају.

Његов радни дан није лак као што изгледа, с обзиром на то да он проведе 12 сати играјући игру, а за то време његови пратиоци га верно посматрају, дајући му донације и доносећи му нове претплатнике. Његови претплатници плаћају пет долара месечно да гледају његове ексклузивне стримове.

Поред тога што игра игрицу, Ниња све време активно комуницира са публиком и довлачи нову.

Да све то ипак не може свако, говори чињеница да су га бројни професионалци у овој области назвали правим атлетом у гејмингу.

Ниња је и први професионални гејмер који се појавио на насловници магазина ЕСПН и постао је први стример који је на Твичу (Twitch ) прешао 10 милиона пратилаца.

Он је у интервјуу за ЦНБС потврдио да зарађује и више од пола милиона долара месечно. Наиме, он зарађује новац и од својих пратилаца на Јутјубу, као и од спонзора.

До сада су га угостили најпознатији светски водитељи, попут Џимија Фелона и Елен Деџенерис.

/b92/