ПАР који води организацију за спашавање и бригу о мачкама "God’s Little People Cat Rescue" објавио је оглас за шаптача мачкама који би се на грчком отоку Сyрос четири сата дневно бринуо за 55 мачака.

Прочитајте још: НЕОБИЧАН ОГЛАС ЗА ПОСАО: Овом граду очајнички фале нинџе и добро ће им платити

Идеалан кандидат описан је као истински и страствени љубитељ мачака који ужива у миру и природи. Пожељне вештине су "шаптање" мачкама, познавање мачије психологије и основа ветеринарства. Накнаде су скромне (360 еура за пола радног времена), но уколико добијете посао имаћете потпуно плаћен боравак на острву Сирос.

Џоан Боуел, оснивачица организације "God’s Little People Cat Rescue", оглас је објавила прошлог месеца на Фејсбуку не слутећи да ће постати виралан. Месец дана након објаве огласа Џоан и њен супруг Ричард морали су да ангажују пет волонтера који ће им помоћи да прегледају 35.000 пријава за посао.

Прочитајте још: ДУХОВИТИ ЦЕНОВНИК МАЈСТОРА: За ћаскање 2.000 динара, за оговарање добијете батине (ФОТО)

Џоан и Ричард су први пут боравили у Грчкој пре 20 година. Данас на острву Сирос живи око 25.000 људи, а на улицама се налази око 13.000 мачака.

"Лоше су изгледали и живели у ужасним условима. У Грчкој мачке сматрају штеточинама, попут глодара. Провели смо ту празнике, хранили их, водили ветеринару и давали им лекове. Било је страшно оставити их. Нисам то могла поднети, а онда смо Ричард и ја разговарали о томе како би било дивно изградити сопствену кућу и помоћи свим тим мачкама", испричала је Џоан.

Своју кућу у Данској продали су 2011. године и преселили се на грчко острво Сирос где су направили уточиште за мачке.

"Ситуација је била страшна. Мачке су живеле око контејнера и бориле се око комадића хране", присетила се Џоан.

Склониште за мачке које су направили финансирају продајом Џоаниних илустрација и малим донацијама. Није било лако доћи до циља, но на радост многих мачака успели су.

У њиховој кући, која је заправо склониште за мачке, и дворишту данас има 55 мачака. Но, с обзиром на то да Ричард због пословних обавеза мора да се пресели у Њујорк пар тражи помоћ.

"Желимо да неко настави нашу визију. Идеалан кандидат је љубитељ мачака и природе. Тешко је изабрати, јер су већином аплицирали истински љубитељи мачака. Но, овај посао захтева много више. Потребан нам је неко ко ће препознати ако мачка није добро, одвести је ветеринару и дати јој лекове. Идеалан кандидат ће имати осећај привилегије и поштовање према животу", рекао је Ричард.

Осим тога, пар жели да отвори веће прихватилиште мачака и успостави организацију "God’s Little People Cat Rescue" и у Америци.

(Klix.ba)