НА једном од шалтера Опште болнице у Панчеву ових дана осванула је необична "наредба", која је запалила друштвене мреже. Наиме, на папиру изнад потписа и печата пише да се пацијентима забрањује употреба речи "само" како не би вршили притисак на запослене и узнемиравали их у току радног времена.

- Забрана употребе речи "само" у здравству због злоупотребе, која се одражава на запослене, а у циљу остваривања неоснованих права пацијената, у смислу подстицаја и притиска на докторе и медицинске техничаре, из чега се могу јавити пропусти у раду јер се ништа не може "само питати, само погледати, само консултовати, само извинити, само захвалити" - наводи се у несвакидашњој забрани на шалтерском стаклу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
УСВОЈЕН ЗАКОН О ПРЕСАЂИВАЊУ ОРГАНА: Донор неће бити само онај ко се томе успротиви

Овим поводом, огласила се и панчевачка болница, у чијем се саопштењу наводи да се ограђује од обавештења које се тиче забране употребе речи "само".

- Општа болница Панчево ограђује се од обавештења које је било истакнуто на једном од шалтера у здравственој установи и које се тиче забране употребе речи - "само", а које је данас пренело више медија и подељено је посредством друштвених мрежа.