ВАРШАВА - Локални гувернер у Ниси, на југу Пољске, изјавио је данас да ће краву, која је побегла на путу ка кланици оставити у животу и када буде ухваћена пребацити је у резерват за животиње.

Гувернер Чеслав Билобран изјавио је за АП да је крава била толико храбра да су одлучили да је задрже у животу.

Крава је побегла из кланице у Пољској, тако што је препливала на оближње острво и настанила се на њему и нападала све који су покушавали да јој се приближе, пише ''Индепендент''.

Крава је у бегу од прошлог месеца, након што није дозволила да је укрцају у камион који је требало да је одвезе у сигурну смрт.

Пробила је металну ограду и побегла скочивши у оближње језеро и потом запливала према острву.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Француска: Крава побегла из кланице постала хит на интернету

Власник краве, познат као господин Лукаш, покушао је да врати краву на фарму, али при покушају да је ухвате, крава је повредила једног од радника и сломила му руку.

У помоћ је позван и ветеринар који је требало да успава животињу, но крава је опет имала среће.

Наиме, ветеринар је јавио да је остао без средства за успављивање, а нова количина је требало да стигне тек за неколико дана.

Након недељу дана покушаја да врати краву, Лукаш је одустао и одлучио да је остави неко време на острву док не смисли како да је ухвати.

Уз помоћ локалних ватрогасаца желео је да јој однесе нешто хране да у међувремену не угине од глади.

Када се ватрогасни брод приближио острву, крава је препливала на педесетак метара удаљено полуосатрво.

Ватрогасни командант Павел Готовски изјавио је да је животиња била уплашена, али да је изгледала здраво.

И на крају када је Лукаш одлучио да убије краву и тако заврши причу, умешао се начелник града Нисе, Павел Кукиз, који се заложио да краву пусте да живи.

Овај политичар и бивши певач покренуо је и Фејсбук акцију и објавио да је спреман да плати фармеру да би омогућио "крави хероју" да се заувек спаси од смрти.