Аустријски канцелар Себастијан Курц с мајчине стране је пореклом из Темерина, односно његова баба Магдалена Милер била је припадница мањине мањине Дунавске Швабе и рођена је у том месту у јужној Бачкој, тврди „Зонтагсблат“, магазин немачке говорне мањине у Мађарској.

Прочитајте још: ИЗБОРИ У АУСТРИЈИ: Себастијан Курц прогласио победу, ОВП освојила 31,4 одсто гласова

Према писању тог листа, наиме, баба Себастијана Курца, која је у Темерину рођена 1928, морала је почетком октобра 1944. да напусти своју домовину са родитељима Михаелом и Катарином Милер.

Породица се из Темерина населила у аустријско место Зогелсдорф у Доњој Аустрији, где се Магдалена удала за пољопривредника Алојза Делера.

Прочитајте још: Курц: Желимо Аустрији нови повратак

Из тог брака рођена је Елизабет, мајка најмлађег шефа владе у свету. Тереза се, како указује лист, удала за инжењера Јозефа Курца, оца канцелара Курца.

Себастијан Курц је рођен у Бечу али је често проводио време код бабе Магдалене, која му је, како наводи овај лист, припремала кулинарске специјалтете Дунавских Шваба.

Иначе, током недавне предизборне кампање Курц је често говорио о свом детињству на селу у Зогелсдорфу, чији становници се често присећају младог политичара из дечачких дана.