Индијка Даљиндер Каур (72) родила је дечака и постала мајка, након две године лечења на клиници за плодност! Даљиндер живи са својим 79-годишњим супругом у Севернојдржави Харајана.


Каурова рекла да је у браку 46 година и да су она и њен супруг скоро изгубили наду да ће икада постати родитељи.


"Живети са тим да не можете да имате дете код нас значи да сте суочени са подсмехом, јер се неплодност доживљава као проклетство од Бога", рекла је новопечена мајка која је загазила у осму деценију живота.


Каурова верује да је "Бог чуо њихове молитве". Истиче да је сада пуна енергије и да јој њен супруг пуно помаже око бебе. Даљиндер је лекарима рекла да има "око 70 година", што је уобичајено за Индијце, јер већина нема крштеницу. У клиници је установљено да је мајка напунила 72 године.


Лекари из клинике у којој се Каурова лечила кажу да је фетус зачет вантелесом оплодњом, спајањем јајне ћелије и сперматозоида тог пара, без учешћа млађих донатора. Беба је здрава и јака, и задржана је на клиници само због мале тежине – два килограма по рођењу.


Каурин муж, Мохиндер Синг Гил, који поседује фарму изван Амритсара, рекао је да не брине о својим годинама, рекавши да ће Бог пазити његово дете, којем су дали име Арман.


"Људи стално питају шта ће бити са дететом кад умремо. Али ми апсолутно верујемо у Бога. Он је свемогућ и свеприсутан, он ће се побринути за све", рекао је 79-годишњи отацза светске медије.


Анураг Бишснои, начелник клинике, рекао је да је у почетку био скептичан око оплодње, али су тестови показали да је Каур у стању да изнесе трудноћу.


"Прво сам покушао да избегнем овај случај, јер је изгледала врло слаба. Онда су стигли невероватни резултати тестова по којима она нема разлога да не изнесе здраву трудноћу", рекаоје доктор.


Ово није први случај у Индији, пошто је једна жена, такође у72. години из Утар Прадеша 2008. године родила близанце.


(занимљивостидана)