ПРОРИЦАЊЕ будућности из длана или хиромантија једна је од најпознатијих и најкомпликованијих метода прорицања будућности. Према хиромантији, ваше руке пуно говоре каква сте особа и какав имате карактер.

Колико пута сте у животу погледали у свој длан и пожелели да из њега прочитате своју будућност? Уколико верујете у овакве методе, ево једног од тумачења:


ПАЛАЦ

Представља снагу воље, логичке способности и ниво виталности. Савитљив указује на особу која има способност да се прилагоди другима, крут и несавитљив карактеристичан је за људе који никада не одустају од својих ставова.

* Врх прста (трећи део): Дугачак даје одлучне особе; кратак указује на лагано одсуство воље и одлучности.
* Средњи - други део: Уколико је краћи од трећег дела указује на особе које се воде инстинктом и осећајима. Ако је исте дужине као трећим део, указује на људе који се воде разумом и логиком. Ако је други део дужи од трећег, означава велике мислиоце који често имају потешкоће да своје идеје спроведу у дела.


КАЖИПРСТ ИЛИ ЈУПИТЕРОВ ПРСТ

Говори о начину на који схватамо себе и односимо се према свету. Ако је савијен према палцу означава поштене и амбициозне особе. Уколико је удаљен од средњег прста говори о независној особи склоној филозофији. Повијен према средњем прсту указује на веома брижне и саосећајне особе.

* Врх прста, или трећи део: Дугачак указује на велике интелектуалне способности, па често на способност за политичку, правну или црквену каријеру. Кратак одговара практичним, понекад и циничним људима окренутим материјалној страни живота.
* Средњи - други део: Дугачак значи вешт ум за управљање у свим пољима, кратак значи лагану флегматичност и незаинтересираност, односно мањак упорности.
* Први део - корен прста: Дугачак указује на талент за спорт, али и за кулинарске вештине; кратак представља особе које размишљају на логичан начин.

СРЕДЊИ ИЛИ САТУРНОВ ПРСТ

Говори о начину на који се односимо према материјалним вредностима. Ако је дугачак показује одлучног, способног и амбициозног човека. Кратак говори о ексцентричној особи која се буни против друштвено прихваћених норми. Уколико се савија према домалом - открива потребу за емотивном и материјалном сигурношћу. Ови људи не воле свађе и срећни су само када су окружени вољеним особама. Уколико је удаљен од домалог, указује на особе којима је с времена на време потребна самоћа.
* Трећи део или врх прста: Дугачак открива професије попут полицајаца, инспектора, истраживача и свих који имају потребу да залазе у детаље како би открили тајне и скривена значења ствари и догађаја. Кратак је карактеристичан за послушне људе који воле да раде на спор и сигуран начин.
* Други део прста или средњи део: Говори о људима склоним природним наукама. Углавном представља научнике и оне који се добро сналазе са бројевима, посебно ако је танак. Ако је дебљи, указује на љубав према природи. Кратак представља ексцентричне људе.
* Први део прста или корен прста: Дугачак представља особе с наглашеном потребом за материјалном сигурношћу; кратак говори о особама које су врло пажљиве с новцем.

ДОМАЛИ ИЛИ АПОЛОНОВ ПРСТ (ПРСТЕЊАК)

Симбол је креативности и савршенства. Говори о вештинама, односу према уметности, укусу и стилу. Уколико је исте дужине као средњи прст (или дужи) представља људе који се одају ризику и оне који су склони коцки. Кратак домали прст је показатељ особа које су по природи естетичари.
* Трећи део - врх прста: Дугачак је карактеристичан за креативне особе склоне драматизацији животних ситуација. Ако је кратак указује на практичне типове.
* Други - средњи део прста: Дугачак одаје особу са укусом за стил и детаље; кратак значи мањак занимања за лепоту и стил.
* Први део - корен прста: Уколико је дугачак симболизује особу са изузетним смислом за укус и стил и могуће је да ће на основу тога зарађивати новац. Кратак је симбол практичности и једноставности.

МАЛИ ИЛИ МЕРКУРОВ ПРСТ

Говори о нашим инстинктима и о начину комуникације. Уколико се савија према домалом прсту указује на саосећајну и добру особу. Уколико је удаљен од осталих прстију значи да је особа врло независна и у свему оригинална. Врло дугачак мали прст значи да је особа надарена за стране језике и генерално сваку врсту комуникације. Мален указује на недостатак самопоуздања.
* Трећи део, или врх прста: Дугачак одаје елоквентну, шармантну особу са великом моћи перцепције; ако је кратак, значи стидљивост и потешкоће у изражавању.
* Други - средњи део прста: Дугачак често осликава особе које се баве медицином; кратак удазује на стабилне личности које се доста посвећују другима.
* Први део - корен прста: Уколико је дугачак значи да особа тежи слободи и индивидуалности. Кратак одаје наивне и лаковерне особе.

Извор: Атма.хр