Један од најатрактивнијих експоната на 57. Међународном сајму намештаја, опреме и унутрашње декорације, а уз то вероватно и најскупљи, ван сваке сумње је заједнички револуционарни пројекат који потписују Dolce&Gabbana и Смег.

Прочитајте још: Када кажу да је плата у Немачкој 3.000 евра, ево колико је то заправо

Радило се о пројекту који представља нову перцепцију „Made in Italy" апарата за домаћинство, који више нису само пуки производи, већ истинска уметничка дела. Тако су под заједничким стандардом креативности, уметности и дизајна и окупани сензибилитетом „Sicily is my love" настали нови слободностојећи кухињски шпорет и аспиратор, употпуњени одговарајућим FAB28 фрижидером, које оплемењују јединствене изражајне боје и наративни интензитет. Dolce&Gabbana и Смег дочарали су на овим предметима историју, културу, кухињу и лепоте физичких и духовних сицилијанских пејзажа на аутентичан и незабораван начин.

Специјална едиција FAB28 фрижидера, трансформисаног у уметничко дело, има додатну ексклузивну причу. Сваки од укупно 100 фрижидера из ове едиције осликан је делима сицилијанских уметника, у маниру и са елементима средњевековне сицилијанске традиције. Један од тих сто налази се управо на овом сајму намештаја, а сликарско је дело Ђанфранка Фиореа. На фронталном панелу фрижидера изложеног на сајму посетиоци ће препознати мотив и лик Светог Георгија у тренутку савладавања аждаје, осликаног емајлом и уљаним бојама, а на горњем и бочним панелима су различити алегоријски ликови и фигуре, такође из сицилијанске традиције.

Због свега тога не чуди да овај експонат, изузетне уметничке, дизајнерске али и употребне вредности, кошта 4.210.000 динара са ПДВ-ом.

Овај фрижидер јесте најскупљи експонат на овогодишњем Сајму намештаја.