МИНИСТАРКА грађевинарства, Зорана Михајловић, у уторак је у разговору са инвеститором, пројектантом и извођачем радова на изградњи пута од Крагујевца до Баточине рекла да није задовољна ефикасношћу радова и координацијом међу учесницима. Михајловићева је најавила да ће због тога сваке седмице организовати састанке на којима ће бити провераван напредак. Радови на последњој деоници, кроз Баточину, почели су крајем маја, а било је планирано да се заврше до краја године.

Прочитајте још: Ускоро и ауто-пут до Руме

- Очекујем да учесници у пројекту решавају проблеме, да испоштују договор и да ова деоница буде завршена до краја марта следеће године - поручила је Михајловићева. - Малим пројектима, каква је деоница од пет километара пута, сви треба да покажу да су способни да раде и на много већим пројектима какве ћемо као држава радити у наредном периоду.

Састанку су присуствовали представници инвеститора, ЈП "Путеви Србије", извођача "ПЗП Крагујевац", пројектанта Саобраћајног Института ЦИП, као и директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић.

Изградња пута првог реда од Крагујевца до Коридора 10 је део уговора између Србије и италијанског "Фијата" из 2008. године. Било је договорено да држава до краја 2012. године заврши његову изградњу.