Министар финансија Синиша Мали, поводом инвестиционог плана који је данас представио председник Србије Александар Вучић, изјавио је да смо, захваљујући успешној консолидацији јавних финансија, створили здраву основу да у наредних неколико година потпуно променимо лице Србије.

"Када су вам финансије стабилне, поцињете да размисљате о даљем расту и развоју земље, и то је управо оно што сада радимо. Председник Републике Србије Александар Вучић представио је инвестициони план који ће од Србије направити оно чему тежимо деценијама уназад - развијену земљу са квалитетним условима за живот", навео је Мали у изјави за јавност.

 ПРЕДСЕДНИК СЕ ВАНРЕДНО ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: Следећи пут ће девојке бити у обезбеђењу, па ако смеју нека туку њих; Градимо више него у Титово време

Нагласио је да већ увелико градимо нове путеве, а са тиме ће се наставити и даље, јер желимо на прави начин да повежемо Србију са другим земљама у региону и Европи.

"Инвестициони план подразумева и изградњу примарне и секундарне канализационе мреже, са фабрикама за пречишћавање отпадних вода, и то не само у Београду, већ у целој Србији. У плану је и дигитална инфраструктура, затим станови за младе брацне парове, улагања у енергетску инфраструктуру и туризам, пољопривреду и предузетниство", навео је Мали.

 ОРГАНИЗАТОР ПРОТЕСТА ОПОЗИЦИЈЕ ОДБИО ДА ОДГОВАРА НА ПИТАЊА: Јуришао на Председништво, побегао од новинарке (Видео)

Министар је истакао да су то су све области које су важне за квалитет живота наших грађана и за даљи развој земље и нагласио да Србија за пет година неће бити иста као Србија данас!