Нови инвестициони циклус од 10 милијарди евра омогућиће даљи раст српске економије и подизање БДП-а у наредним годинама на преко пет одсто, изјавио је председник Србије Александар Вучић који је истакао да очекује да стране директне инвестиције дођу до 3,8 милијарди евра.


Вучић је говорећи о новом инвестиционом циклусу на ТВ Прва рекао да ће се инвестициони циклус финансирати из раста сопствених средстава, која се оставрују захваљујући бољој економској ситуацији.


Буџет Града Београда за наредну годину биће двоструко већи, рекао је Вучић и подсетио на тешке реформе апострофирајући 2014. годину као годину када су извршене најтеже економске реформе.


Каже да су људи тај период истрпели јер су разумели да је најзад неко поштен дошао на власт , рекао је председник.


"Ми смо сада на одличном путу", истакао је Вучић и подвукао да ће просечна плата у Србији до краја године бити између 500 и 510 евра.


Он је, поредећи плате у Србији са регионом, подсетио на ранију ситуацију по овом питању у Србији и истакао да ће на Западном Балкану наша земља бити прва по висини минималних зарада.


То није нешто што се најављује пред изборе, рекао је Вучић и објаснио да је пред изборе иначе увек "обећавао" труд, рад, зној...


ПРОЧИТАЈТЕ И: Вучић: Болтон неће доћи, на јесен могући инциденти на КиМ


Подсетио је на успех Србије на Лондонској берзи и продају десетогодишњих обвезница што показује да страни инвеститори имају пов ерење у нашу земљу.


Председник је додао да очекује да индустрија софтвера у Србији у наредне три године премаши вредност извоза пољоривреде из наше земље.