Напрслине на деоници Царичина долина-тунел Манајле кроз Грделичку клисуру на Коридору 10 саниране су у року од 72 сата, саопштили су Коридори Србије.

Извођач "Интеграл Инзењеринг" заврсио је санацију о свом троску, јер је аутопут у гарантном периоду.

Прочитајте још - Напрслине на ауто-путу кроз Грделичку клисуру (ФОТО)


Коридори су поновили да је деоница аутопута кроз Грделичку клисуру у потпуности безбедна и сигурна за саобраћај.

Додају да ће са Надзорним органом пратити квалитет изведених радова на комплетној деоници и у случају појаве недостатака у току гарантног периода издаватне инструкције извођачу за њихово отклањање.

БРНАБИЋ: НЕДОПУСТИВО ДА ИСПУЦА АСФАЛТ, НЕКО ТРЕБА ДА ОДГОВОРА

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је недопустиво оно што се десило на Коридору 10 - да само 60 дана након пуштања за саобраћај деонице кроз Грделицу испуца асфалт.

Брнабић је то казала на конференцији за новинаре упитана да ли ће неко сносити одговорност.

На деоници Коридора 10, од Царичине долине до тунела Манајле, данас је завршена санација последње од три пукотине које су се појавиле на горњем слоју асфалта на путу.

"Они који су одговорни, одговараће за то", рекла је Брнабић додајући да што се тиче одговорности, она није надлежна да је одређује, већ да је то на Тужилаштву.

Сматра и да ситуација у вези са тим није била катастрофална, јер нико од корисника пута није био угрожен, а није им била нанета ни материјална штета.

Како каже, разуме, и без тражења алибија, да је та деоница тешка.

"Да ли је допустиво да се након 60 дана то деси, није. Мислим да за то неко треба да одговара и да се све испита", рекла је Брнабић након састанка са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић.

Упитана да ли осећа неку врсту одговорности с обзиром да је фирма Интеграл из Бањалуке била извођач, Цвијановић је казала да је то приватна компанија, да постоје надлежни који надгледају шта је учињено или није, те да одговорност није на Влади Републике Српске.

Како је навела, за пропусте постоје надлежна тела која морају да испрате шта се дешава на терену и да евентуалне проблеме санкционишу.