Електропривреда Србије није за сада поднела захтев за повећање цене електричне енергије, изјавио је у понедељак министар енергетике Србије Александар Антић.

Он је за РТС рекао да је тема поскупљења струја била далеко више присутна у медијима него што је била део разговора са ММФ-ом.

"Међународне финансијске институције увек препоручују да Србја као земља која има најнижу цену електричне енергије у Европи да ту цену коригује, и ми им увек кажемо да то мора да буде део озбиљних математика, анализа", рекао је Антић.

Поновио је да ЕПС није поднео захтев за поскупљење струје.

Прочитајте још - КИЛОВАТИ МОРАЈУ ДА ПОСКУПЕ: Србија под притиском ММФ-а

"Ми имамо аранжман са Светском банком и обавезу да разматрамо све финансијске параментре који ће гарантоват финансијску одрживост Електропривреде Србије и њихове перформансе да могу да инвестирају, одржавају систем. Тако да сваке године ми са Светском банком имамо математику на основу које се анализирају сви укупни параметри од наплате, губитака, стања на укупном тржишту до ефикасности управљања", рекао је Антић.

Цена електрчне енергије, како је подсетио, није повећана 2018. "Шта ће показати математика за 2019. годину, то ћемо видети", закључио је Антић.