БЕОГРАД - Председник Александар Вучић је на свом Инстаграм налогу "будућностсрбијеав", уочи отварања аутопута кроз Грделичку клисуру најављеног за викенд, истакао да је то најтежа деоница јужног крака Коридора 10 дуга 26,3 километара, као и да је Коридор 10 један од најважнијих паневропских саобраћајних коридора који пролази кроз нашу земљу.

"Треба да будемо поносни, ово смо чекали деценијама. Аутопутеви нас спајају, доносе нова радна места, веће плате и већи број туриста", навео је председник.

Коридор 10 је, такође, један од најважнијих паневропских саобраћајних коридора који пролази кроз Србију и повезује Аустрију, Мађарску, Словенију, Хрватску, Србију, Бугарску, Македонију и Грчку, чија је изградња почела још 1970. године у бившој СФРЈ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вучић: Коридор 10 мења слику Србије

"Траса аутопута кроз Грделичку клисуру најтежа је деоница јужног крака Коридора 10, дуга 26,3 км. Очекивана вредност инвестиције је 350 милиона евра".

Уз текст су на инстаграм налогу "будућностсрбијеав" објављене и фотогафије завршеног аутопута, као и подаци о том пројекту.

На пример, да се на деоници Коридора 10 у Грделичкој клисури налазе и два најсавременија тунела (Предејане и Манајле) и 36 мостова.