''Фолксваген'' је саопштио да креће у "конкретне преговоре" са представницима "преосталих потенцијалних" локација за изградњу фабрике у југоисточној Европи, јавља радио Дојче веле, додајући да Ројтерс преноси да су, према инсајдерима, у игри остале Бугарска и Турска.

Скупштина акционара ''Фолксвагена'' која се одржава у уторак (14. мај) била је са нестрпљењем ишчекивана и широм југоисточне Европе. Више земаља, укључујући Србију, надало се привлачењу велике инвестиције аутомобилског гиганта, а "победник" је требало да буде обзнањен ових дана.

Од тога изгледа неће бити ништа, оцењује ''Дojче веле'' и напомиње да је Фолксваген саопштио да су надзорни и управни одбор у понедељак одлучили да крену у "конкретне преговоре" о преосталим потенцијалним локацијама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Фолксваген" прави фабрику у Шумадији

"Ближих званичних информација нема, а за ''Дojче веле'' је у понедељак у компанији кратко речено да је и даље на снази њихово саопштење да коначна одлука није донета. Међутим, агенција Ројтерс, позивајуци се на инсајдере, преноси да су у игри остале још само локације у Бугарској и Турској", наводи се у тексту.