ОСНОВНО јавно тужилаштво у Брусу поднело је оптужни предлог против Снежане Митковић из Смедерева, због кривичног дела грађење без грађевинске дозволе, које се односи на објекат на Панчићевом врху. Како незванично сазнају "Новости", инвеститорка објекта на Копаонику не спори градњу, а изнела је да је са тим почела доста раније. Наводно, за то има и папире, али према непотврђеним информацијама "Новости", од доказа још увек ништа није приложила.

У изјави за "Новости", в. д. јавног тужиоца Милан Михајловић предочава да надлежни суд сада испитује оптужни акт, па заказује главни претрес.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Закони морају да важе за све

- Кривичну пријаву је поднело Министарство грађевинарства, а осумњичена је дала одбрану у Основном јавном тужилаштву у Смедереву - наводи Михајловић. - По другој кривичној пријави, која се односи на сумњу у фалсификовање дела садржаја поднетог захтева за легализацију, још увек се поступа. Реч је о два одвојена поступка.

Објекат од 1.000 квадрата на врху Копаоника требало је да буде срушен још 7. августа 2018, заједно са септичком јамом од око 100 квадрата. У међувремену је ту прорадила и кафана. Републичка грађевинска инспекција је донела налог за рушење објекта, а инвеститорки је решење уручено још 16. јула 2018, али се по том налогу све до данас није поступало.