Председник Србије Александар Вучић састао се данас са представницима Светске банке са којима је разговарао о новој стратегији раста за Србију.

Вучић је најавио да ће Србија у потпуности спровести све неопходне реформе у најкраћем могућем року, од пореске администрације до рударског и енергетског сектора, како би био обезбеђен раст БДП од седам одсто.

Он је указао на то да Србија нема проблема са финансијама, али да мора да оствари већи раст БДП како би животни стандард грађана био побољшан, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије.

Прочитајте још - Нови зајам Светске банке од 142 милиона долара


Представници Светске банке су изразили задовољство свим резултатима које је Србија постигла, што се првенствено односи на суфицит у буџету, као и на опадајући ниво јавног дуга, стабилан раст инвестиција и смањење незапослености.

"Захваљујући спроведеним реформама, Србија данас има потенцијал за брз и динамичан раст по стопи од седам одсто годишње", закључио је потпредседник Светске банке Сирил Милер, који је предводио делегацију ове међународне институције.