БЕОГРАД - Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је с Џанг Сјаојуеном, директором кинеске компаније ЦРБЦ у Србији и изразила очекивање да ће радови на пројекту изградње аутопута од Сурчина до Обреновца бити готови до краја године, а кинеска компанија најављује да ће бити и пре договореног рока.

Михајловићева је, у разговору са челником ЦРБЦ, рекла да је задовољна сарадњом с том компанијом, начином на који реализује пројекат аутопута од Сурчина до Обреновца.

„Након успешног састанка на Самиту 16+1 у Дубровнику и потписивања два меморандума, драго нам је да ћемо сарадњу наставити и на изградњи најтеже деонице на Коридору 11 Пожега-Бољаре, као и на изградњи деонице Нови Београд-Сурчин, јер ће нам то омогућити пуно функционисање Коридора 11“, објаснила је она.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Од Сурчина до Обреновца 198 милиона долара

Џанг је рекао да ће ауто-пут од Сурчина до Обреновца бити завршен и пре уговореног рока, и додао да ЦРБЦ интензивно ради како би циљеви договорени у Дубровнику били постигнути.

Указао је да ЦРБЦ ради на припреми идејног решења за деоницу Пожега-Бољаре, те додао да следеће године започиње изградњу од Новог Београда до Сурчина, а ради се интензивно и на припремним активностима за реконструкцију пруге од Београда до границе с МакедОнијом.

Михајловић и представник компаније ЦРБЦ оценили су да је изградња брзе саобраћајниће Нови Сад - Рума од велике важности за Србију.

На састанку, како се наводи у саопштењу, било је речи и о значају предстојећег самита „Један појас, један пут“ који се наредне недеље одржава у Пекингу и на којем ће уз председника Србије Александра Вучића учешће узети и потпредседница Владе Михајловић.