ХОЛАНДСКА компанија "ЦТП инвест" на површини од 2,5 хектара започела је изградњу дистрибутивно-логистичког центра, у индустријској зони у Шимановцима, чији завршетак се очекује половином ове године.

Поред ове инвестиције, Холанђани су купили и објекат на парцели од 3,5 хектара, па ће у овом месту, све заједно, њихов улог износити око 20 милиона евра. Да не јењава заинтересованост компанија за ову општину, потврђује и Жељко Трбовић, председник Општине Пећинци. Истиче да стално обилази градилишта и разговара са инвеститорима, како би се упознао са њиховим плановима, али и помогао да се што брже реше проблеми, уколико се појаве.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Пећинци спремни за нове улагаче

- Тренутно градимо објекат од 14.110 квадрата за нашег клијента и очекујемо да радови буду завршени у јуну. У плану су и нове инвестиције. Ми увек кажемо да ови пројекти нису наши, него су то пројекти Општине, јер без њих ми ништа не бисмо успели да урадимо. То је заједнички пројекат и заједнички успех - каже Влатко Ђуричек, директор "ЦТП инвеста" за Србију.

Додаје да када су се одлучили да инвестирају у Србију, прва врата на која су закуцали била су у општини Пећинци.

- Знали смо да је ова Општина одлична локација за инвестирање, а чули смо и веома позитивна искуства интернационалних компанија које у Шимановцима већ раде - истиче Ђуричек.

"ЦТП инвест" се бави инвестицијама и развојем у 10 земаља у централној и источној Европи. Око 70 одсто објеката које граде намењено је за познате купце.