Фабрика проводника у Рековцу, у саставу АД Холдинг Индустрија каблова Јагодина, није данас продата, јер се нико од купаца није јавио на јавни оглас, изјавио је Танјугу председник Комисије за продају Горан Милосављевић.

Према јавном огласу, почетна цена је била 679. 000 евра, а отварање понуда је било заказано за данас у 12 сати у Јагодини.

На продају су биле непокретности, грађевински објекти без производне опреме, бруто површине 15. 749 квадратних метара, нето површине 14.174 квадратна метра утврђене од овлашћеног проценитеља.

На продају су биле производне хале са анексима, магацин, котларница, камионска вага, трафостаница, компресорска станица, рециклација воде, портирница са амбулантом, бараке, црпна станица и резерваор, фекална станица са бунаром, приступни пут и паркинг.

Прочитајте још - Посао или оставка

У "Кабловима" је речено Танјугу, да је почетна цена од 679. 000 евра "једнака процењеној тржишној вредностки лиценцираног проценитеља".

Милосављевић очекује да ће јавни оглас за продају бити поновљен, уз нижу цену.

У Индустрији каблова Јагодина, истичу да је продаја оглашена на основу одлуке Извршног одбора АД Холдинг, Одлуке о сагласности Надзорног одбора, у сагласности са УППР и Комисијом Министартства привреде.