ПОНОВНО успостављање лета на линији Париз - Београд, после шест година паузе, има велики значај за учвршћивање односа Србије и Француске. Ово је веома важна ствар за авио-компаније, али и за удобност путника који ће путовати и повезивати Београд и Париз.

Ово је изјавио амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолини, на свечаности поводом слетања првог авиона "Ер Франса" из Париза, данас у 14.35. Како је рекао, директни летови који ће се на дневном нивоу одвијати између београдског и француског аеродрома конкретан су доказ развоја и сарадње две земље.

На линији Београд - Париз летеће авиони "ербас" А319 и А 320. А данашњи долазак са аеродрома "Шарл де Гол", на "Николу Теслу" дочекан је, већ традиционално, уз водене топове и пресецањем врпце. Путници ће моћи да бирају између седам недељних летова авионима "Ер Франса" и 14 код-шерованих летова (узајамних) са компанијом "Ер Србија".

- Верујем у потенцијал развоја београдског аеродрома - испричао је Никола Нотбар, генерални директор "Венси ерпортса". - Несумњиво је да ће свакодневни летови између Париза и Београда омогућити боље односе између Србије и Француске. Ови летови би требало да доведу и до повећања броја путника. Уз то, економски развој, али и многе друге позитивне ствари донеће ови летови.Фото: Н.Фифић

Карте Београд - Париз, могу се купити већ по цени од 199 евра, са укљученим свим таксама. "Ер Франс-КЛМ група дневно обави 2.300 летова и то ка 314 дестинација у 116 држава.

Фото: Н.Фифић

- Трудићемо се да пружимо врхунску услугу и да им олакшамо приступ широкој мрежи летова - истакао је Тајс Комен, генерални директор "Ер Франс КЛМ" за Балкан и Централну Европу. - Поносни смо што смо се вратили у Београд, град који се скоро читав век налази на мапи наших летова.

Иначе, француско-румунска компанија за авиотранспорт још 1922. почела је са летовима Париз - Београд.


Фото: Н.Фифић


СВАКОДНЕВНО ДО "ШАРЛ ДЕ ГОЛА"

АВИОНИ за Београд свакодневно ће полетати са аеродрома "Шарл де Гол" у 12.20, а слетаће у Београд у 14.35 часова. Лет из Београда за Париз полази у 15.25, а предвиђен долазак у Париз је у 17.55 часова.


Фото: Н.Фифић

Фото: Н.Фифић
Фото: Н.Фифић