КОМПАНИЈИ "CarGoтехнолоџис" забрањено је да се оглашава на телевизијама, билбордима, светлећим и осталим рекламним просторима! Меру забране рекламирања донела је тржишна инспекција Министарства трговине, туризма и телекомуникација јер се тиме "подстиче коришћење апликације CarGo, преко које се могу уговорити услуге превоза, које, по својим карактеристикама одговарају такси превозу".

Директор компаније CarGo,Вук Губеринић, рекао је да након дугих цеви, интервентне бригаде и покушаја склањања возила једног њиховог члана са улица у понедељак, данас покушавају да их склоне и са телевизија и рекламних простора на отвореном.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Поштари деле још 475 милиона динара добити из 2017.

- Докле иде притисак државе на једну домаћу компанију? Захтевамо од независних регулаторних тела, као што је РЕМ да реагују, пошаљу допис и зауставе прогон који се дешава над домаћим компанијама - истакао је Губеринић.

У саопштењу достављеном медијима, питао је Зорану Михајловић да ли ће писати "Гуглу" да забрани оглашавање на друштвеним мрежама, што је "већ планирала као меру Радне групе коју је основала са таксистима".

Губеринић је још једном подсетио да је CarGo фирма која је развила и која изнајмљује софтвер, да нема запослене возаче и да се не бави јавним превозом. Подсетио је и да је апликација доступна на коришћење само члановима Удружења грађана CarGo и да само они могу да затраже иновативну помоћ на путу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Ускоро 56 камера на аутопуту Београд-Ниш

ПРОТИВ НОВИХ ОДРЕДАБА ЗАКОНА

ИНАЧЕ, чланови удружења CarGo већ два пута су протестовали испред Владе Србије у Београду, због усвајања измена Закона о превозу путника у јавном транспорту. Подсећамо, допунама Закона забрањено им је да се баве превозом суграђана организовани као лимо-сервис. Занимљиво је и то да CarGo послује и у Бечу, где је недавно ова апликација почела да ради.