НА ИСТОЧНОМ краку коридора 10 код Пирота, недалеко од тунела Сарлах, пуштена је у саобраћај деоница некомерцијалног пута у дужини од 2,7 километра која повезује индустријску четврт и петљу запад са уласком у град, кроз стари тунел.

Како каже Александар Сенић, директор сектора за изградњу Коридора Србије, вредност те деонице је око 2 милиона евра, а дужина је 2.750 метара. Изградња саобраћајнице предвиђена је уговором који обухвата лот Станичење-Пирот, а највећа предност овог пута је што ће тешки камиони који са коридора улазе у Индустријски четврт и Слободну зону, знатно скратити улазак у зону и неће морати да иду кроз град.

Прочитајте још - Коридор 10: Чека се завршетак два моста код Левосоја

Само у компанију "Тигар тајерс" дневно улази четрдесетак великих друмских крстарица, плус оне које иду у Слободну зону на утовар или истовар. Изградњом те саобраћајнице, знатно је повећана и безбедност у граду.

Када је реч о новим тунелским цевима на Сарлаху, у току су радови на електромашинском опремању десне цеви, затим се прелази на леву где ће радови бити окончани до половине априла. За излазак на некомерцијални пут Пирот-Бела Паланка, од данас је поново активан стари тунел Сарлах.