Председник Александар Вучић састао се данас са представницима конзорцијума компанија Бехтел-Енка, као и финансијских институција U.S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America и UK Finance, са којима је разговарао о реализацији пројекта Моравски коридор.

Вучић је рекао да очекује да изградња коридора почне у најкраћем року, односно већ у трећем кварталу ове године, до када је неопходно завршити пројектну документацију и експропријацију.

Прочитајте још: Брнабић са директором кинеске компаније ЦРБЦ о радовима на инфраструктурним пројектима у Србији

Током сусрета, председник је разговарао са представницима финансијских институција и о моделима финансирања овог пројекта, очекујући најповољније услове кредитирања.

Вучић је додао да је паралелно са изградњом Моравског коридора у плану и опремање три индустријске зоне дуж аутопута од Појата до Прељине, који је од стратешког значаја за Србију, с обзиром на то да спаја коридоре 10 и 11.

Састанку су присуствовали амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот, амбасадор Велике Британије Денис Киф, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар финансија Синиша Мали.