ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић обишла је у среду новоотворени погон италијанске фабрике обуће "Еуроин" у индустријској зони у Кули. Управо ту посао је нашло 70 људи, а планирано је да до 2021. године буде запослено 200 радника.

Прочитајте још - Премијерка у Покрајини: Запослићемо још 6.000 људи у Војводини

- Драго ми је што се полако попуњава индустријска зона у Кули и што се ова општина подиже на ноге. Влади Србије је најважнији задатак да грађани Србије свуда боље живе, а први предуслов је да се отварају нова радна места, али да онда полако имамо и такмичење између инвеститора како бисмо имали и већи избор послова - рекла је премијерка.

Она је казала да је стопа незапосленост у Србији данас спуштена на 11,3 одсто, "што је најбоље до сада, у претходних не знам колико деценија".

Брнабићева је нагласила да је Влада од 1. октобра понудила посебан програм за младе који су завршили факултете, више и средње школе у последњих 12 месеци или су на бироу за незапослене дуже од пола године, тако што им је омогућила да отварају своје фирме без плаћања пореза и доприноса у првој години пословања. Она је предочила да је само у октобру отворено 28 таквих предузећа.

Компанија "Еуроин", која има погоне и у Угриновцима, Косјерићу и Фекетићу, производи горње делове обуће, који се на финализацију шаљу у Италију. Обућа се прави за модне куће "Луј Витон", "Баленсијага" и "Гучи".

НОВИ ПОЧЕТАК

ВЕЛИБОР Милојичић, председник Привременог органа општине Кула, у којој ће 16. децембра бити одржани локални избори, истакао је да последњи месеци значе нови почетак за ову општину. Он је подсетио да је у августу холандска компанија за производњу садног материјала "Севеплант", која запошљава око 150 људи, отворила први погон у индустријској зони, а да је пре три седмице председник Вучић присуствовао отварању италијанске фабрике рубља "Фиорано", у којој ће до краја јануара бите запослено њих 450.