Седница Владе у Прокупљу је сигнал колико ће се у наредном периоду инвестирати у тај град и цео Топлички округ, поручила је премијерка Ана Брнабић и изразила наду да ће се у прву фазу градње аутопута Ниш - Приштина - Тирана, деоницу од Ниша до Плочника, кренути крајем наредне године.


Брнабић је, после седнице владе, рекла да је међу три стратешка пројекта за Прокупље апсолутни приоитет Ауто-пут мира - Ниш - Мердаре - Приштина -Тирана - Драч.

“Ми се надамо да ћемо у прву фазу Ниш - Плочник кренути већ крајем 2019. године. Министарка Зорана Михајловић је пренела да је пре два два завршен идејни пројекат и настављамо да радимо на томе”, рекла је Брнабић.

Како је рекла, цео концепт Топличког краја ће се у потпуности изменити када будемо имали аутопут кроз тај део земље.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Брнабић: Размишљам да се учланим у СНС

Као други важан пројекат истакла је изградњу индустријске зоне, и најавила да ће влада наредне недеље донети закључак којим ће 16 хектара земљишта бити пребачено на Град Прокупље.

Затим ће, како је рекла, министарства привреде и финансија радити на томе да се око 490 милиона динара из буџета определи за опремање индустријске зоне.

“А онда је на нама, да заједно за локалном самоуправом доводимо инвеститоре и развијамо домаће предузетништво”, рекла је Брнабић.

Такође, навела је да се ради на пресељењу Опште бонице из Дома здравља, а покренута је прва фаза техничке документације за будућу зграду од 30.000 квадрата.

“Са свим овим ћемо ставити Прокупље на мапу као регионални центар”, рекла је Брнабић.

Премијерка је честитала свим Топличанима дан ослобођења Прокупља.